Looking For Anything Specific?

Ροδοσ Αξιοθεατα : Ρόδος: Αξιοθέατα στο Νησί των Ιπποτών | LoveForTravel / Αξίζει να δείτε την ακρόπολη της λίνδου, το ναό της αθηνάς λινδίας στο νότιο άκρο της ακρόπολης, τα προπύλαια και τη νεκρόπολη στο λόφο μπροστά από την ακρόπολη.

Ροδοσ Αξιοθεατα : Ρόδος: Αξιοθέατα στο Νησί των Ιπποτών | LoveForTravel / Αξίζει να δείτε την ακρόπολη της λίνδου, το ναό της αθηνάς λινδίας στο νότιο άκρο της ακρόπολης, τα προπύλαια και τη νεκρόπολη στο λόφο μπροστά από την ακρόπολη.. Το 1998 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της unesco. Η κοιλάδα βρίσκεται σε ένα όμορφο περιβάλλον με πλούσια βλάστηση, καταρράκτες και πηγές, ενώ ο χώρος είναι διαμορφωμένος με ξύλινες γέφυρες, παγκάκια και λίμνες. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες, που θέλουν να ζήσουν για λίγες μέρες στιγμές ξεγνοιασιάς αντικρίζοντας τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Το κτίριο χαρακτηρίζεται από μοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος, με εντυπωσιακά μωσαϊκά δάπεδα, αίθριο και την ξεχωριστή αίθουσα της ροτόντας. Απέναντι βρίσκεται το τζαμί του μουράτ ρέις.

Στο μουσείο της μέλισσας θα βρείτε και το «μελεκούνι», το παραδοσιακό γλυκό της ρόδου που οι κάτοικοι του νησιού κερνάνε σε γάμους και βαφτίσια. Είναι το πιο δημοφιλές φυσικό αξιοθέατο της ρόδου. Παραλίες βοτσαλωτές, αμμώδεις, πολυσύχναστες ή ερημικές, οργανωμένες ή στο απόλυτο τίποτα, σε μικρούς όρμους ή απλωμένες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Πότε ξεκίνησε το γοτθικό οικοδόμημα της ρόδου;? Η ακρόπολη της αρχαίας ρόδου κοιτάζει τη σημερινή πόλη από ψηλά, από το λόφο που πήρε το όνομά του από τον άγγλο ναύαρχο σίντει σμιθ.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Ιουλίου 2014
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Ιουλίου 2014 from 2.bp.blogspot.com
Στην εσωτερική αυλή εντυπωσιάζει το γλυπτό ενός λιονταριού που κατασπαράσσει τη λεία του. Βρίσκεται στη μεσαιωνική πόλη και στεγάζεται σε ένα διώροφο μεσαιωνικό κτίριο του 1489 που χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο των ιπποτών. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε φυσικά προϊόντα με βάση το μέλι, τη γύρη, την πρόπολη και το βασιλικό πολτό. Kατασκευάστηκε γύρω στο 1926 στα πρώτα χρόνια της ιταλοκρατίας και φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα florestano di fausto. Μια απογευματινή βόλτα στο μανδράκι, το γραφικό λιμανάκι με τα χαρακτηριστικά αγάλματα ελαφιών, είναι μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης της ρόδου οφείλει να απολαύσει. Η λίνδοςήταν ανάμεσα στις τρεις αρχαίες πόλεις της ρόδου. Στεγάζεται από το 2002 σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της ρόδου. Το εντυπωσιακό κτίριο της νομαρχίας, που θυμίζει κάπως το παλάτι των δόγηδων στη βενετία, είναι ένα ακόμη σπουδαίο αξιοθέατο του νησιού, όπως και το δημαρχείο και το εθνικό θέατρο.

Θα νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία παλαιότερων δεκαετιών!

Παρατηρήστε τον ιδιαίτερο μιναρέ του! Παρατηρήστε από κοντά τις εργατικές μέλισσες μέσα από διαφανείς κυψέλες παρατήρησης και μάθετε για την παράδοση και την ιστορία της μελισσοκομίας στο νησί της ρόδου. Ανάμεσα στα πολυτελή σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά, που αράζουν στο λιμάνι, θα διακρίνετε και τους τρεις μύλους και το φάρο του αγίου νικολάου. Λειτουργεί επίσης ως ερευνητικό κέντρο. Η λίνδοςήταν ανάμεσα στις τρεις αρχαίες πόλεις της ρόδου. Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ανεβοκατεβαίνουν κάθε χρόνο την περίφημη «οδό των ιπποτών» μέσα στην παλιά πόλη της ρόδου, όπου βρίσκονταν οι κατοικίες των μελών του τάγματος των ιπποτών του αγίου ιωάννη. See full list on gr.skyscanner.com Βρίσκονται 9 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται ίσως για το αρχαιότερο πάρκο στον κόσμο, μια μικρή κοιλάδα γεμάτη ροδοδάφνες, σκιερά. See full list on gr.skyscanner.com Η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 έργα, τα οποία θεωρούνται τα καλύτερα του είδους του στην ελλάδα, δεδομένου ότι καλύπτουν όλες τις περιόδους. Λαμπρό παράδειγμα το επιβλητικό ταχυδρομείο της ρόδου στην πλατεία ελευθερίας. Μία από τις αγαπημένες μας ακτές, ο κολπίσκος της γλύστρας στεφανώνεται από πράσινους λόφους και διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά και πρασινογάλαζα νερά.

Πάρτε χάρτη, νοικιάστε αυτοκίνητο και αρχίστε την εξερεύνηση! Μία από τις αγαπημένες μας ακτές, ο κολπίσκος της γλύστρας στεφανώνεται από πράσινους λόφους και διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά και πρασινογάλαζα νερά. Το πάρκο κλείνει στις 19:00 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ενυδρείο της ρόδου, στεγάζεται σε ένα ιστορικ. Η διάσημη «κοιλάδα των πεταλούδων» αποτελεί το διασημότερο αξιοθέατο φυσικού κάλλους της ρόδου.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης (Φωτογραφίες): Ιανουαρίου 2015
ΡΟΔΟΣυλλέκτης (Φωτογραφίες): Ιανουαρίου 2015 from 3.bp.blogspot.com
Τιμή εισόδου:8€ η είσοδος είναι ελεύθερη τις εξής ημερομηνίες: Κατά μήκος του δρόμου για τη λίνδο, τρία μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της ρόδου, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος, το πάρκο ροδίνι. Πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος να μιλήσει για τα αξιοθέατα της ρόδου;? Βρίσκονται 9 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού. Θαυμάσια δείγματα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής από τις αρχές του 20ου αιώνα «στολίζουν» τη νέα πόλη της ρόδου. See full list on gr.skyscanner.com Οι πηγές βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, 9 χλμ. More images for ροδοσ αξιοθεατα »

Είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και διαθέτει και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Η είσοδος στην παλιά πόλη της ρόδουαπό την πύλη της ελευθερίας (γνωστή και ως θαλασσινή πύλη) θα σας μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές. Φιλοξενεί μια σπουδαία συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα, που μαρτυρούν τη σπουδαία ιστορία της ρόδου στο βάθος των αιώνων. Αυτή η μαγευτική τοποθεσία δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστή. Οι λάτρεις των καταδύσεων την επιλέγουν για τις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις τους! Αυτό που κάνει τις παραλίες της ρόδου να ξεχωρίζουν είναι αναμφισβήτητα η ποικιλία τους! Η παλιά πόλη κτίστηκε από τους ιππότες του τάγματος του αγίου ιωάννη που έφτασαν στη ρόδο το 13ο αιώνα. Η φύση κάνει τα δικά της παιχνιδίσματα στο νοτιότερο άκρο της ρόδου. Ανάμεσα στα πολυτελή σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά, που αράζουν στο λιμάνι, θα διακρίνετε και τους τρεις μύλους και το φάρο του αγίου νικολάου. Κατά μήκος του δρόμου για τη λίνδο, τρία μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της ρόδου, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος, το πάρκο ροδίνι. Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας, το μόνο σίγουρο είναι πως στη ρόδο θα βρείτε την ιδανική παραλία για εσάς! See full list on gr.skyscanner.com See full list on gr.skyscanner.com Ο λόφος μόντε σμιθ (monte smith)δεσπόζει πάνω από την πρωτεύουσα των δωδεκανήσων και προσφέρει πανοραμική θέα στην παλιά και τη νέα πόλη της ρόδου, τη θάλασσα και τα γειτονικά νησιά.

Τα μελτέμια κάνουν συχνά την εμφάνισή τους εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες, καθιστώντας τη μία από τις top επιλογές για windsurfing. Το αρχαιολογικό μουσείο της ρόδουστεγάζεται στο άλλοτε νοσοκομείο των ιπποτών. Ιδού η ρόδος… δημοσιεύτηκε νοέμβριο 2017. Πάρτε χάρτη, νοικιάστε αυτοκίνητο και αρχίστε την εξερεύνηση! See full list on gr.skyscanner.com

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Φωτογραφίες από το Μανδράκι και πληροφορίες ...
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Φωτογραφίες από το Μανδράκι και πληροφορίες ... from 1.bp.blogspot.com
Το ανηφορικό μονοπάτι που διασχίζει τον παραδοσιακό οικισμό μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της λίνδου είναι το ίδιο, όπως στην αρχαιότητα. See full list on gr.skyscanner.com Το εντυπωσιακό κτίριο της νομαρχίας, που θυμίζει κάπως το παλάτι των δόγηδων στη βενετία, είναι ένα ακόμη σπουδαίο αξιοθέατο του νησιού, όπως και το δημαρχείο και το εθνικό θέατρο. Το ενυδρείο της ρόδου, στεγάζεται σε ένα ιστορικ. See full list on gr.skyscanner.com Το καλοκαίρι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αυξομειώνεται το πάχος της λωρίδας άμμου που το συνδέει με τη στεριά και δημιουργούνται δύο παραλίες… η μια με κύμα κι η άλλη χωρίς!μην το επιλέξετε αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία. Στεγάζεται από το 2002 σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της ρόδου. Το καταπράσινο τοπίο με την πλούσια βλάστηση, τα ξύλινα γεφυράκια και τα περίτεχνα μονοπάτια δίπλα στον ποταμό πελεκάνο εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

See full list on gr.skyscanner.com

Η ακρόπολη της αρχαίας ρόδου κοιτάζει τη σημερινή πόλη από ψηλά, από το λόφο που πήρε το όνομά του από τον άγγλο ναύαρχο σίντει σμιθ. See full list on gr.skyscanner.com Παραλίες βοτσαλωτές, αμμώδεις, πολυσύχναστες ή ερημικές, οργανωμένες ή στο απόλυτο τίποτα, σε μικρούς όρμους ή απλωμένες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες, που θέλουν να ζήσουν για λίγες μέρες στιγμές ξεγνοιασιάς αντικρίζοντας τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών τους, οι ιαματικές πηγές της καλλιθέαςπρέπει να μπουν στη λίστα των προορισμών που θα επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στη ρόδο. See full list on gr.skyscanner.com Ανακαλύψτε τον κόσμο των μελισσών στο μουσείο μελισσοκομίας και φυσικής ιστορίας της μέλισσας! Η πόλη της ρόδου βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του χάρτη στην πλευρά που κοιτάει στην τουρκία. Το πρασονήσιείναι άλλοτε… νησί (συνήθως το χειμώνα) κι άλλοτε χερσόνησος! Tip:μην ξεχάσετε να ανεβείτε στον πύργο του ρολογιού και θαυμάστε τη μαγευτική θέα στην παλιά πόλη της ρόδου. Στους πρόποδές του αρχοντικά καπετανόσπιτα, σοκάκια που θυμίζουν εικόνες από κυκλαδονήσια και στην κορυφή του η αρχαία πόλη της λίνδου. Πότε θα ανοίξει η συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων στη ρόδου;? Kατασκευάστηκε γύρω στο 1926 στα πρώτα χρόνια της ιταλοκρατίας και φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα florestano di fausto.

See full list on grskyscannercom ροδοσ. Είναι το πιο δημοφιλές φυσικό αξιοθέατο της ρόδου.

Posting Komentar

0 Komentar